Održano predavanje o drogama u Domu za odgoj djece i mladeži Pula

Na poziv Doma za odgoj djece i mladeži Pula, Odsjek prevencije Policijske uprave istarske organizirao je jučer predavanje korisnicima Doma o štetnosti droga i njihovim posljedicama na zdravlje i život.

Foto: PU istarska  

Na poziv Doma za odgoj djece i mladeži Pula, Odsjek prevencije Policijske uprave istarske organizirao je jučer predavanje korisnicima Doma o štetnosti  droga i njihovim posljedicama na zdravlje i život.

Gospodin Mile Orešković, voditelj Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave istarske upoznao je korisnike i uposlene djelatnike Doma sa vrstama droga te je za svaku od njih pojasnio oblike u kojima se pojavljuju na tržištu, njihove posljedice za zdravlje, a istaknuo je i zakonske posljedice, koje mogu snaći konzumente i osobe koje na bilo koji način sudjeluju u procesu izrade, nabavke i distribuiranja droga kada ih uhvati policija.

 Korisnici Doma sa zanimanjem su pratili predavanje, a posebice ih je zanimao način izlječenja ovisnika, obzirom neki od njih i sami poznaju osobe koje su ovisnici, zatim posljedice koje izazivaju određene vrste droga i propisane visine kazni.

Pitanja su postavljali i djelatnici Doma te stručno osoblje, čime je ostvaren cilj i svrha predavanja koja se prvenstveno odnosi na donošenje odluke o početku konzumacije droge.

Korisnici Doma su djeca i maloljetnici, koji nakon punoljetnosti moraju napustiti Dom i sami organizirati život (zaposlenje, stanovanje i dr.) te je ravnateljica Doma, gđa. Blaženka Butorac pohvalila ovakav način suradnje s policijom.

Misao koja je kao poruka prenesena korisnicima je da droga nije izbor za rješavanje problema, već samo nagomilanim problemima pridodajemo još jedan puno teži. Droga ostavlja trajne i nepovratne posljedice na zdravlje i život osobe i samo jedna konzumacija dovoljna je da osobu gurne preko ruba.

    



Stranica