Dovršeno kriminalističko istraživanje

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom 20-godišnjaka s područja Medulina, utvrdila osnovanu sumnju da su počinili tri kaznena djela, i to razbojništvo, drsku krađu i pokušaj krađe.




 Foto: Ilustracija

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom 20-godišnjaka s područja Medulina, utvrdila osnovanu sumnju da su počinili tri kaznena djela, i to razbojništvo, drsku krađu i  pokušaj krađe.

Osnovano se sumnja da su mladići 16. ožujka 2010. godine oko 19,45 sati, odjeveni  u motoristička odijela i motorističke kacige ušli su u trgovinu u Pješčanoj uvali. Nakon što je jedan od njih udario  bejzbol palicom  po pultu, odnijeli su registar kasu s dnevnim utrškom i udaljili su  se u nepoznatom smjeru.

Također je utvrđeno da su mladići krajem prosinca 2009. godine iz trgovine u Valdebeku pokušali otuđiti registar kasu, ali ih je u tome spriječila 45-godišnja djelatnica, a potom su nekoliko dana kasnije u trgovini u Vinkuranu počinili kazneno djelo drske krađe, na način da su rukama udarili po kasi i iz nje otuđili nešto više od 4 tisuće kuna.

 Nadalje,  utvrđeno je da je jedan od 20-godišnjaka u prosincu 2007. godine provalio u trgovinu u Vinkuranu, na način da je razbio staklo izloga, te je iz unutrašnjosti otuđio bonove za mobitel, razna alkoholna pića i cigarete, oštetivši pritom tvrtku iz Pule za više od 4 tisuće kuna.

 Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, obojica su u jutarnjim satima  1. ožujka  privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.



Stranica