Najava akcije “Zaštita pješaka u prometu“

Analizom prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci na području PU istarske, utvrđeno je da se u prva dva mjeseca ove godine dogodilo 13 prometnih nesreća, što je za 62,5 % više u odnosu na promatrano razdoblje prošle godine, kada je evidentirano 8 prometnih nesreća.

Foto: Ilustracija  

Analizom prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci na području PU istarske, utvrđeno je da se u prva dva mjeseca ove godine dogodilo 13 prometnih nesreća, što je za 62,5 % više u odnosu na promatrano razdoblje prošle godine, kada je evidentirano 8 prometnih nesreća. U tim prometnim nesrećama stradalo je ukupno 13 pješaka, od toga jedan je pješak smrtno stradao, 3 pješaka su zadobila teške tjelesne ozlijede, a 9 pješaka je lakše ozlijeđeno.

Kako bi se spriječilo stradavanje pješaka i povećala njihova sigurnost u prometu, djelatnici PU istarske će  sutra 8. ožujka od 14 do 18 sati  na području cijele Istre provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti usmjerene na zaštitu pješaka u prometu te poštivanju prometnih propisa vozača u odnosu na pješake.



Stranica