Najava akcije ''Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa''

U cilju povećanja sigurnosti prometa na cestama, slijedećeg će se tjedna na području Policijske uprave istarske provoditi pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Foto:  Ilustracija

U cilju povećanja sigurnosti prometa na cestama, slijedećeg će se tjedna na području Policijske uprave istarske provoditi pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.   

Naime, u prometnim nesrećama najteže ozljede najčešće su zadobivene prilikom ispadanja osoba iz vozila. Podsjetimo, kad se vozilo sudari, putnici u vozilu još uvijek putuju onom brzinom koju je vozilo imalo u trenutku sudara, a kada se vozilo konačno zaustavi, nevezane osobe udaraju u volan, prednje staklo ili neki drugi dio u unutrašnjosti vozila. Ponekad dolazi i do ispadanja osoba van vozila te  tragičnih i najtežih posljedica, a što bi bilo spriječeno da se koristio sigurnosni pojas.

Policijska uprava istarska stoga će od 12. do 18. ožujka 2012. godine provoditi pojačane aktivnosti ''NADZOR KORIŠTENJA SIGURNOSNOG POJASA'', istovremeno sa PU primorsko-goranskom i susjednom policijskom upravom u Republici Sloveniji.

Ovim putem upozoravamo vozače i putnike na poštivanje prometnih propisa: za nekorištenje sigurnosnog pojasa predviđena je novčana kazna od 500,00 kn.

Stoga: prije početka svake vožnje, pa i one najkraće - obavezno koristite sigurnosni pojas!

Njegovim korištenjem ne samo da ćete izbjeći plaćanje zakonske sankcije, već ćete u slučaju prometne nesreće izbjeći teže posljedice stradavanja. 


 



Stranica