Pas ugrizao stranca

Policija je jučer oko 20 sati zaprimila dojavu s HMP Umag da je 62-godišnjeg državljanina Austrije ugrizao pas u Novigradu.

Foto: PU istarska

Policija je jučer oko 20 sati zaprimila dojavu s HMP Umag da je 62-godišnjeg državljanina Austrije ugrizao pas u Novigradu.

Provedenim policijskim izvidima utvrđeno je kako su jučer oko 19 sati iz neograđenog dvorišta u Emonijskoj ulici u Novigradu istrčala dva psa, pasmine njemački ovčar, koji su bili bez nadzora. Jedan od pasa ugrizao je prolaznika, 62-godišnjeg državljanina Austrije i pritom ga lakše ozlijedio.

Budući je 67-godišnji vlasnika pasa, životinje držao bez nadzora, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izrečena mu je novčana kazna.

Budući je došlo ljepše vrijeme, a samim time i građani češće borave u prirodi sa svojim kućnim ljubimcima, Policijska uprava istarska vlasnicima životinja skreće pozornost na primjeren način držanja kućnih ljubimaca, odnosno da im osiguraju adekvatan prostor i mogućnosti kretanja te odgovarajući veterinarski nadzor. Vlasnici bi također trebali poduzeti i odgovarajuće mjere prilikom šetnje životinja, posebice na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, pogotovo djece.  Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu.    



Stranica