Priveden zbog provala

Umaška je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da je 31-godišnjak iz Umaga počinio dva kaznena djela teške krađe.

Foto: Ilustracija  

Umaška je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju  da je 31-godišnjak iz Umaga počinio dva kaznena djela teške krađe.

Naime, muškarac je osumnjičen da je tijekom noći s 22. na 23. ožujka pokušao provaliti u trgovinu u mjestu Kovači. Nakon što je prerezao žicu na sporednim vratima trgovine, 31-godišnjak je ušao u ograđeni prostor je prikladnim predmetom pokušao nasilno otvoriti stražnja vrata trgovine, no nije ih uspio otvoriti te je odustao od daljnjeg počinjenja kaznenog djela.

Drugu tešku krađu za koju ga se tereti, Umažanin je počinio nekoliko dana kasnije, odnosno u vremenu od 25. do 27. ožujka  i  u ovom je slučaju prerezao rešetku te je kroz nastali otvor ušao u skladišni prostor trgovine u Ulici Vrh u Umagu, odakle je otuđio  5 plinskih boca i više od 5 tisuća komada PVC, staklene i limene ambalaže, čime je tvrtku iz Rijeke oštetio za oko 5 tisuća kuna.

Otuđena ambalaža pronađena je u srijedu, kada su policijski službenici nedaleko od trgovine zatekli 31-godišnjaka kako je ukrcava u automobil marke Seat, pulskih registarskih oznaka. Muškarac je uhićen, a po završetku kriminalističkog istraživanja, jučer je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.



Stranica