Prevozio veću količinu droge

Policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga PU istarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim makedonskim državljaninom kojim je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

 Foto: PU istarska

Policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga PU istarske proveli su  kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim makedonskim državljaninom kojim je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga. 

Policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice MUP-a su jučer u prijepodnevnim satima na tunelu Učka  zaustavili  i kontrolirali teretno vozilo marke Mercedes Vito, makedonskih nac. oznaka kojim je upravljao 28-godišnji makedonski državljanin.

Zbog sumnje  da bi se u vozilu mogla nalaziti opojna droga, angažiran je službeni pas za detekciju opojne droge "Arr". Budući je korištenjem službenog psa dobivena pozitivna reakcija, policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Puli pretražili teretno vozilo kojom prilikom je u krovnom dijelu unutrašnjosti vozila i bočnim stranama vrata pronađeno 35 paketa opojne droge  marihuane, ukupne težine oko 17,7 kilograma.

 Uhićeni makedonski državljanin  će tijekom današnjeg dana biti priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

 Zahvaljujući uspješnoj suradnji Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice MUP-a, PU primorsko-goranske i Istarske policije spriječen je dolazak droge na ilegalno  tržište za koju se procjenjuje da doseže vrijednost do oko 300 tisuća kuna.



Stranica