Stanje sigurnosti u prometu tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je ukupno 15 prometnih nesreća, od čega 4 prometne nesreće s ozlijeđenima osobama i 11 nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je 5 osoba, od kojih je jedna teško ozlijeđena, dok su 4 zadobile lakše tjelesne ozljede.

Foto: Ilustracija

Vikend  od 13. do 15. travnja 2012. godine

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je ukupno 15  prometnih nesreća, od čega  4 prometne nesreće s ozlijeđenima osobama i 11 nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je 5 osoba, od kojih je jedna teško ozlijeđena, dok su 4 zadobile lakše tjelesne ozljede.

 

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su:

  • brzina - 5 prometnih nesreća,

 

Ukupno je kontrolirano 317 vozila i vozača, kojom prilikom su utvrđena 142 prometna prekršaja, izdvajamo:

  • nepropisna brzina  - 40 prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje – 16 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 21 prekršaj,
  • vožnja neregistriranim motornim vozilom - 9 prekršaja,
  • nevezivanje sigurnosnog pojasa - 16 prekršaja,
  • korištenje mobitela u vrijeme vožnje  – 8 prekršaja.

 

Tijekom proteklog vikenda iz prometa su isključena 23 vozača i 6 vozila. Događaj koji izdvajamo:

Djelatnici Policijske postaje Pazin su  u subotu  oko 23,50 sati  na cesti Pazin – Podberam prilikom kontrole prometa uočili  teretni automobil marke Ford Curier, pulskih registarskih oznaka kako krivuda po cesti.  Zbog sumnje da vozač  vozilom upravlja pod utjecajem alkohola, policijski službenici su vozaču dali znak da se zaustavi, na što se vozač oglušio i nastavio s kretanjem. Policijska ophodnja se službenim vozilom uputila za automobilom te je u Industrijskoj zoni  u Podbermu zaustavljen. Provedenim nadzorom utvrđeno je kako teretnim automobilom upravlja 34-godišnjak iz Rijeke pod utjecajem alkohola od 3,16 g/kg, te da mu je od strane PU primorsko-goranske u listopadu 2007. godine oduzeta vozačka dozvola zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Vozač je isključen iz prometa,  uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje PP Pazin do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 34-godišnjak je u nedjelju u 11 sati priveden na Prekršajni sud gdje mu je presudom izrečena novčana kazna u iznosu od 15,300 kuna, te  zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija u trajanju od 2 godine.



Stranica