U stanu pronađena droga

Foto: Pu istarska 

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Rovinja kojim je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Naime, u četvrtak, 12. travnja oko 18,45 sati u ulici Michele Fachinetti u Rovinju djelatnici PP Rovinj zatekli su 51-godišnjaka u posjedu PVC smotuljka sa praškastom materijom nalik na opojnu drogu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 51-godišnjak posjedovao 0,75 grama opojne droge heroin.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Puli obavljena je pretraga stana i automobila koje koristi 51-godišnjak, kojom prilikom  je pronađeno 15 PVC smotuljaka s ukupno 65,36 grama opojne droge heroin, zatim 97,75 grama smeđe tvari za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o hašišu, PVC smotuljak  s 52 grama opojne droge marihuane, pet PVC smotuljaka s ukupno 4,59 grama kokaina, tri precizne digitalne vage, novčani iznos od nekoliko tisuća kuna i jedan pištolj za koji nije posjedovao dozvolu.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja,  uhićeni je 51-godišnjak zbog posjedovanja i preprodaje opojne droge, u petak oko 16,30 sati priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a protiv njega slijedi i podnošenje optužnog prijedloga iz Zakona o oružju.



Stranica