Svečana podjela policijskih znački

Foto: PU istarska 

Danas je u prostorijama Policijske uprave istarske održana svečana podjela službenih znački i iskaznica za 28 policijskih službenica i službenika iz policijskih postaja Pula, Buje, Poreč, Rovinj te interventne, prometne, aerodromske i pomorske policije.

Mlade je policajce, koji su na svečanu podjelu pristupili u pratnji rukovoditelja svojih ustrojstvenih jedinica, sa suradnicima primio načelnik Policijske uprave istarske g. Mladen Blašković te im je zaželio dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što može s njima podijeliti radost kada i službeno postaju dijelom policijske zajednice. U prigodnom govoru načelnik je podsjetio mlade policajke i policajce kako je hrvatska policija odigrala značajnu ulogu u stvaranju moderne hrvatske države. ''Hrvatska policija prva je stala u obranu svog naroda. Iz hrvatske policije stvorena je i izrasla snažna hrvatska vojska, a policija se iz tih ratnih zbivanja vrlo brzo  preustrojila i modernizirala, tako da danas ne zaostaje niti za jednom policijom u europskom ekonomskom prostoru. Tijekom Domovinskog rata policija je zadobila povjerenje građana, a od vas se očekuje da čuvate i razvijate to povjerenje te da budete na usluzi građanima, a ne iznad njih'' istaknuo je načelnik Blašković.

Budući policijska značka znači i veliku odgovornost, načelnik Policijske uprave istarske istaknuo je kako je policija, kao javni servis građana, odgovorna za pružanje usluga javne sigurnosti, odnosno dužna je štiti građane, njihovu imovinu i prava, postupajući pritom prema svima jednako i uz uvažavanje svih različitosti. ''Policijski posao nije samo posao. To je životno opredjeljenje te se u skladu s time trebate i ponašati. Još jednom vam zahvaljujem i čestitam što ste odabrali policijski poziv. Nadam se da ćete ga dostojno obavljati i čuvati ugled institucije Ministarstva unutarnjih poslova te biti na ponos Policijske uprave istarske'' zaključio je načelnik Blašković i svečano uručio mladim policajkama i policajcima njihove službene značke.



Stranica