Najava akcije ''Policija i građani voze zajedno''

S ciljem povećanja sigurnosti vozača mopeda i motocikla, sutra će se od 10 do 12 sati na Trgu Portarata u Puli održati akcija preventivnog karaktera pod nazivom ''Policija i građani voze zajedno''.

Foto: Ilustracija

S ciljem povećanja sigurnosti vozača mopeda i motocikla, sutra će se od 10 do 12 sati na Trgu Portarata u Puli održati akcija preventivnog karaktera pod nazivom ''Policija i građani voze zajedno''.

Redovitim praćenjem stanja sigurnosti u prometu, utvrđeno je kako je u 2011. godini na području Policijske uprave istarske evidentirano 346 sudionika mopeda i motocikla u prometnim nesrećama (154 sudionika  s mopedima i 192 sudionik s motociklima). Od toga broja, stradalo je 268 sudionika spomenute kategorije – 3 osobe su smrtno stradale, 59 ih je teško ozlijeđeno, a 206 lakše.

Najčešće greške koje čine vozači mopeda i motocikla su nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje, dok su među najčešćim prekršajima koje čine vozači mopeda i motocikla upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilima i nekorištenje zaštitne kacige. 

Upravo stoga, kako bi se povećala prometna kultura i poštivanje propisa od strane vozača mopeda i motocikla te kako bi se smanjilo njihovo stradavanje u prometu, Policijska uprava istarska tijekom travnja provodi preventivnu akciju ''Policija i građani voze zajedno''. Akcija je do sada provedena na području Rovinja, Umaga, Buzeta i Pazina, a Postaja prometne policije Pula sutra će građanima Pule ukazati na opasnosti kojima su vozači mopeda i motocikla svakodnevno izloženi u prometu.

Osim policije, u akciju su uključeni i predstavnici HAK-a Pula-Rovinj,predstavnici autoškola sa područja Pule, predstavnici stanica za tehnički pregled vozila sa područja Pule, predstavnici trgovina motocikla i moto opreme, predstavnici servisa mopeda i motocikala te predstavnici moto klubova, koji će davati korisne savjete svim zainteresiranim posjetiteljima.

 

Pozivamo sve zainteresirane građane, a pogotovo vozače mopeda i motocikala da se sutra od 10 do 12 sati zaustave  na Trgu Portarata i priključe akciji ''Policija i građani voze zajedno''.



Stranica