''Sigurno i vješto biciklom u prometu'' u Gračišću

Foto: PU istarska  

Pazinska je policija u suradnji s djelatnicima Autokluba Pazin jučer u Gračišću provela preventivnu akciju pod nazivom ''Sigurno i vješto biciklom u prometu''.

Policijski službenici nastavili su niz preventivnih aktivnosti te su tako jučer od 10 do 12 sati posjetili dječji vrtić ''Olga Ban'' u Gračišću kako bi mališane pripremili za samostalno sudjelovanje u prometu. Nakon kraćeg upoznavanja s osnovnim prometnim pravilima i propisima u vožnji biciklom, na dječjem igralištu održana je vožnja spretnosti za polaznike dječjeg vrtića. Djeca su s velikim oduševljenjem sudjelovala u organiziranoj vožnji, a posebno ih je iznenadio i dar policijskih službenika – slikovnice i knjige Zaklade policijske solidarnosti pa će tako kroz zanimljive priče već odmalena moći početi razvijati sklonost prema knjigama, odnosno razvijati kulturu čitanja. 

Da, podsjetimo, radi se o slikovnicama i knjigama, koje je Zaklada policijske solidarnosti  dobila na poklon od Agencije za komercijalnu djelatnost.  Knjige i slikovnice namijenjene su predškolskoj i školskoj djeci. Veći dio literature podijeljen je djeci zaposlenika MUP-a, dok je dio knjiga poklonjen i civilnim institucijama, prvenstveno ustanovama za smještaj djece s posebnim potrebama, dječjim odjelima u bolnicama, vrtićima i školama.



Stranica