Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić posjetio grad Rovinj

Foto: PU istarska

U sklopu sudjelovanja na Međunarodnoj konferenciji čelnika policija uoči turističke sezone u Valbandonu, ministar unutarnjih poslova g. Ranko Ostojić je  jučer, 10. svibnja boravio u radnom posjetu u gradu Rovinju. U pratnji svojih suradnika: pomoćnice ministra gđe Ines Krajčak, tajnika kabineta ministra g. Vlade Dominića, načelnika PU istarske g. Mladena Blaškovića, načelnika PP Rovinj g. Gianfranka Trombonija te gradonačelnika Rovinja g. Giovannija Sponza posjetio je policijsku postaju Rovinj.
 

Prilikom susreta, načelnik PU istarske g. Blašković je upoznao ministra MUP-a Ranka  Ostojića i njegove suradnike sa stanjem sigurnosti na području Županije istarske, te problematikom s kojom  se susreće u svom radu, kao i smjernicama rada za naredno razdoblje u cilju očuvanja povoljnog  stanja sigurnosti na području Istarske županije.
 

Nakon što je upoznat sa situacijom, ministar je prisutnima poručio da će u svom radu prvenstveno inzistirati na striktnom poštivanju zakonskih odredbi. Također, istaknuo je važnost angažmana većeg broja policijskih službenika tijekom turističke sezone u podizanju većeg stupnja sigurnosti.


Gradonačelnik grada Rovinja g.Giovanni Sponza izrazio je  zadovoljstvo suradnjom s policijom i  predložio  mogućnost uvođenja videonadzora na javnim prostorima kao vid prevencije, a što bi doprinijelo podizanju razine sigurnosti na području grada, te  pomoglo u radu  policije.

Nakon sastanka, visoko izaslanstvo posjetilo je Javnu vatrogasnu postrojbu Rovinj gdje su im srdačnu dobrodošlicu poželjeli g.  Dino Kozlevac predsjednik Županijske skupštine Istarske Županije, ujedno i zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije   i g. Edi Mendica zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Rovinj sa svojim suradnicima.



Stranica