Održan sastanak policije i predstavnika auto-kampova i turističkih naselja u Istri

Foto: PU istarska

Djelatnici Odsjeka za prevenciju su u suradnji sa djelatnicima  Sektora  kriminalističke policije PU istarske u srijedu 9. svibnja u zgradi PU istarske održali sastanak sa predstavnicima i odgovornim osobama auto-kampova i turističkih naselja u Istri.

Sastanak je održan u sklopu podprojekta „Nemojte ostati bez bicikla“ projekta „Sigurnost u turističkoj sezoni“, na temu prevencije krađa bicikala iz turističkih naselja i auto-kampova.

Sastanku je prisustvovalo 10 predstavnika sigurnosno najinteresantnijih auto-kampova i turističkih naselja u Istri, koji su svojim prijedlozima i primjedbama pomogli u planiranju budućih preventivnih aktivnosti PU istarske.“

Naime, tijekom 2011. godine, PU istarska je evidentirala 290 kaznenih djela „Krađe“ u kojima su ukradeni bicikli, od čega su 202 kaznena djela počinjena u kampovima i turističkim naseljima.

Kako bi se stanje sigurnosti kaznenih djela krađe bicikla održalo na zadovoljavajućoj razini, te uspostavila bolja suradnja između policijskih službenika i turističkih objekata predložene su određene preventivne mjere zaštite bicikala turista.



Stranica