Priveden i treći provalnik

Foto: Ilustracija  

U nastavku kriminalističkog istraživanja teških krađa i krađa počinjenih na području Pule, pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom iz Pule i utvrdila osnovanu sumnju da je u periodu od 14. ožujka do 22. listopada prošle godine počinio sedam kaznenih djela i to tri teške krađe provaljivanjem, dvije teške krađe i dvije krađe na području Pule i Premanture. Od tih sedam kaznenih djela, pet je kaznenih djela  počinio zajedno s 25-godišnjakom i 30-godišnjakinjom iz Pule.

Naime,  mladić je u tri navrata  provalio u kamp kućice u Premanturi na način da je nasilno otvorio vrata i potom  iz unutrašnjosti otuđio plinske boce, klima uređaj, ventilator i  razni alat oštetivši dvojicu slovenskih državljana starih 44 i 37 godina i 60-godišnjeg njemačkog državljanina za oko 7.500 kuna.

Dvije teške krađe, mladić je počinio  u Premanturi kada je iz  šatora otuđio jednu plinsku bocu oštetivši 26-godišnjeg slovenskog državljanina za oko 200 kuna, te u ulici Bendiktinske Opatije u Puli kada je provalio u osobni automobil marke Fiat Punto, pulskih reg. oznaka i iz unutrašnjosti otuđio auto radio oštetivši 56-godišnjeg vlasnika za oko 1.300 kuna.

Dvije krađe, mladić  je počinio u Industrijskoj ulici u Puli kada  je iz trgovačkog centra otuđio dva nasadna ključa oštetivši tvrtku iz Pule za oko 2.000 kuna, te u Premanturi kada je iz kamp prikolice otuđio ventilator i radio oštetivši 63-godišnju slovensku državljanku za oko 1.100 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 27-godišnjak  je u večernjim satima  15. svibnja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.



Stranica