Ozlijeđeni u prometnoj nesreći u Rovinju

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 28. lipnja oko 18,30 sati u Rovinju tri su osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene.Nesreća se dogodila kada je

 Foto: Ilustracija 

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 28. lipnja oko 18,30 sati u Rovinju tri su osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene.

Nesreća se dogodila kada je 33-godišnji danski državljanin upravljajući automobilom Toyota Avensis, danskih nacionalnih oznaka, iz smjera Rovinja prema Balama, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom i prednjim dijelom udario stražnji  dio automobila Opel Corsa,  pulskih registracijskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 79-godišnjak iz Rovinja. Naime, automobil Opel Corsa je prije nesreće bio zaustavljen u namjeri skretanja u lijevo za naselje Madonna di Campo radi propuštanja automobila Opel Astra, pulskih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak iz Rovinja. Pritom je došlo do kontakta prednje strane Opel Corse i bočne strane Opel Astre uslijed čega je  Opel Astra sletjela izvan kolnika i udarila u zid.

Sudionici prometne nesreće su prevezeni u Opću bolnicu Pula, gdje je utvrđeno  da su teže ozlijeđeni vozač  Opel Corse i njegova suvozačica 73-godišnjakinja iz Rovinja, te suvozačica iz Opel Astre, 53-godišnjakinja iz Rovinja dok su vozač Opel Astre  i Toyote lakše ozlijeđeni.

 Protiv danskog državljanina podnosi se  kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće.



Stranica