Ne glisirajte blizu obale!

Foto: Ilustracija

Tijekom jučerašnjeg dana pomorska je policija zbog prekršaja nepropisnog glisiranja novčano kaznila četiri strana državljana.

U akvatoriju općine Funtana policijski službenici su zatekli 52-godišnjeg državljanina Njemačke, 51-godišnjeg državljanina Danske i 50-godišnjeg državljanina Nizozemske, dok su na području Vrsara, odnosno kod otoka Sv. Juraj zatekli 44-godišnjeg državljanina Njemačke. Svi stranci glisirali su na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale te su im radi počinjenja prekršaja iz Pomorskog zakonika izdani prekršajni nalozi u iznosu od tisuću kuna.

Kako bi se održalo povoljno stanje sigurnosti na moru te zaštitila sigurnost kupača, Policijska uprava istarska podsjeća građane kako je zabranjeno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara, kao i na područjima gdje to nije dozvoljeno (područje na kojima je gliserima zabranjeno glisirati određuje Lučka kapetanija). Pozivamo nautičare da se pridržavaju pravila sigurnosti plovidbe te da slušaju upozorenja za plovidbu i vremensku prognozu na propisanim VHF kanalima.



Stranica