''Sigurno i vješto u prometu'' za rovinjske mališane

Foto: PU istarska

U okviru pojačanih mjera zaštite najmlađih sudionika u prometu, koje policija tradicionalno provodi na početku svake školske godine, u petak je u Rovinju organizirana edukativna akcija ''Sigurno i vješto u prometu''.

Osim Policijske postaje Rovinj, u organizaciji ove preventivne akcije sudjelovali su i HAK, odnosno Auto-moto klub Pula-Rovinj te Grad Rovinj, a zahvaljujući njihovom angažmanu stotinjak mališana iz dječjih vrtića Neven i Naridola svladalo je osnovna pravila ponašanja u prometu. Djecu, koja su se u pratnji svojih odgajateljica, okupila na poligonu kod nogometnog igrališta u Rovinju, policijski službenici podučili su kako mogu sigurno prelaziti cestu uz pomoć semafora i pješačkog prijelaza te na koji način mogu savladati druge prepreke koje ih očekuju na putu od kuće do vrtića.  Nakon što su se upoznali s prometnim pravilima, mališani su imali prilike i izvježbati siguran prelazak preko ceste, a potom su se okušali i u vožnji bicikla.

U nastavku mjeseca, policijski službenici nastavit će s pojačanim preventivnim i represivnim aktivnostima u zonama škola te će poduzimati i druge mjere kako bi se povećala sigurnost najmlađih sudionika u prometu.



Stranica