Teže ozlijeđen mopedist

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 15. rujna oko 2,30 sati u Rovinju teže je ozlijeđen vozač mopeda te je zadržan na liječenju u OB Pula.

Foto: Ilustracija 

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 15. rujna oko 2,30 sati u Rovinju teže je ozlijeđen vozač mopeda, te je zadržan na liječenju u OB Pula.

Nesreća se dogodila kada je 40-godišnjak iz Rovinja upravljao mopedom kolnikom Ulice Obala Vladimira Nazora. U lijevom je zavoju, zbog neprilagođene brzine i voznje pod utjecajem alkohola od 2,00 g/kg izgubio nadzor nad mopedom i udario u metalni stup nakon čega je zajedno s mopedom pao na kolnik.

U trenutku nesreće vozač nije koristio zaštitnu kacigu.

Kako bi se spriječilo stradavanje vozača motocikla i mopeda, koji se ubrajaju među najranjivije skupine sudionika u prometu, Policijska uprava istarska upozorava vozače mopeda i motocikala da vožnju prilagode stanju i osobinama ceste, vidljivosti i preglednosti, atmosferskim prilikama, da koriste propisane homologirane zaštitne kacige, koje za vrijeme vožnje moraju biti uredno pričvršćene na glavi, te da ne upravljaju pod utjecajem alkohola.



Stranica