Vozio autocestom u zabranjenom smjeru pa napao policajca

Porečka je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 63-godišnjakom iz Rovinja utvrdila osnove sumnje da je počinio kazneno djelo napad na službenu osobu.

Foto: Ilustracija

Porečka je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 63-godišnjakom iz Rovinja utvrdila osnove sumnje da je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu.

Naime, policijski službenici su 13. listopada oko 19,45 sati na autocesti A9 kod čvora Medaki zaustavili muškarca koji je upravljao automobilom BMW, pulskih registracijskih oznaka iz smjera Rovinja prema Poreču, kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera. Provedenim nadzorom utvrđeno je da vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola te mu je ponuđeno alkotestiranje što je odbio. Kako je muškarac  pokazivao izrazitu upornost za daljnjim upravljanjem vozila, uhićen je. Nakon uhićenja, muškarac je odbio ući u službeno vozilo te je nakon ulaska u vozilo u pokušaju bijega fizički napao policijskog službenika, udarivši ga  prednjim dijelom glave u nos, lakše ga ozlijedivši.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv  63-godišnjaka se Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu podnosi kaznena prijava te optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica