Započeo Mjesec borbe protiv ovisnosti

Foto: PU istarska

Kao što je najavljeno, danas je povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti na Trgu Portarata od 10 do 12 sati, pod pokroviteljstvom Radio Pule, provedena zajednička aktivnost upoznavanja građana s problematikom ovisnosti.

Naime, na info punktovima djelatnici Odjela prevencije PU istarske, Policijske postaje Pula i Postaje prometne policije Pula su u suradnji sa Gradom Pula, Službom za prevenciju i ovisnosti, Obiteljskim centrom, Crvenim križem,  Udrugom „Institut“ i predstavnicima kampanje „Via! Bježi!“ dijelili  građanima promotivni materijal o svim oblicima ovisnosti. Oko 300 posjetitelja upoznato je s problematikom ovisnosti, njezinim uzrocima, posljedicama i preventivnim pristupima, prilikom čega se savjetovalo građane od koga i zašto zatražiti pomoć zbog ovisnosti.

Današnju akciju upotpunio je nastup djece dječjeg vrtića „Monte Zaro“ grupe „Pužići“, „Mačići“ i „Zvjezdice“ te talijanskog dječjeg vrtića „Rin Tin Tin“ nakon čega je  uslijedilo razgledavanje policijskih vozila i motocikla Postaje prometne policije Pula uz neizostavno fotografiranje.

Ovim putem Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su prepoznali ovu inicijativu a posebice djeci vrtića i njihovim pedagozima.



Stranica