U sudaru s automobilom teže ozlijeđen mopedist

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 6. prosinca oko 14,40 sati na Šijanskoj cesti u Puli jedna je osoba teže ozlijeđena.

Foto: Ilustracija  

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 6. prosinca oko 14,40 sati na Šijanskoj cesti u Puli jedna je osoba teže ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada  je 49-godišnjak iz Pule upravljao mopedom APN, pulskih registracijskih oznaka prilaznim kolnikom Šijanske ceste. U jednom trenutku vozač mopeda se počeo uključivati na kolnik državne ceste D66 Pula-Most Raša pri čemu se sudario s automobilom BMW, pulskih registracijskih oznaka kojim je kolnikom državne ceste u pravcu Pule upravljao 25-godišnjak s područja Labina. Nakon sudara s mopedom,  BMW je sletio izvan kolnika i udario u visoko raslinje, te   parkirani automobil Ford, pulskih registracijskih oznaka u vlasništvu  43-godišnjaka iz Pule.

U nesreći je vozač mopeda teže ozlijeđen, te je zadržan na liječenju u OB Pula.

Policija utvrđuje okolnosti nastanka prometne nesreće.

Kako  vozač mopeda u trenutku nesreće nije imao na glavi uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, Policijska uprava istarska ponovno upozorava vozače da koriste propisane homologirane zaštitne kacige, koje za vrijeme vožnje moraju biti uredno pričvršćene na glavi. Također, upozoravaju se vozači da koriste svjetla za vrijeme vožnje, da ne upravljaju vozilima prije stjecanja na prava na upravljanje, da ne  upravljaju neregistriranim i tehničkim nepregledanim vozilima, da poštuju prednost prolaska, te da vožnju prilagode stanju i osobinama ceste, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama.



Stranica