Najava tribine "Slobodni i ne-ovisni"

U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Istarskoj županiji sutra, 12. prosinca 2012. u 10 sati će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli održati tribina pod nazivom „Slobodni i ne-ovisni“.

 Foto: Ilustracija

U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Istarskoj županiji sutra, 12. prosinca 2012. u 10 sati će se  u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli  održati  tribina pod nazivom „Slobodni i ne-ovisni“.

Organizator tribine Služba za prevenciju i vanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije u suradnji s partnerima i uvodničarima  na tribini, Policijskom upravom istarskom i Obiteljskim centrom istarske županije provodi ovu aktivnost u suradnji s fokus grupama učenika drugih i trećih razreda Gimnazije iz Pule, Industrijsko-obrtničke škole Pula i Strukovne škole Pula. Cilj ove aktivnosti je osvješćivanje najugroženije populacije o opasnostima ovisnosti te upoznavanja s načinima donošenja ispravnih i zdravih životnih odluka.

Naime, učenici navedenih škola s oblicima ovisnosti već su upoznati putem stručnih djelatnika u njihovim školama, kako bi se na tribini dobila kvalitetna i korisna rasprava koja će dati odgovore na one dileme za koje često roditelji nemaju vremena ili nisu dovoljno educirani kako bi pružili adekvatnu informaciju. Nakon tribine učenici će stečena iskustva prenijeti ostalim učenicima u razredu.

               



Stranica