''Mir i dobro'' na pulskoj tržnici i na sajmu u Labinu

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave istarske u tijeku je tradicionalna akcija policije ''Mir i dobro'', u sklopu koje će se sutra od 10 do 12 sati na gradskoj tržnici u Puli održati prigodni info punkt. Ovu preventivnu aktivnost organiziraju Odjel prevencije, Odjel protueksplozijske zaštite i Policijska postaja Pula zajedno s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH PIŽ, pulskom HVIDR-om i lovačkim društvima s pulskog područja.

Cilj ove aktivnosti je osvješćivanje građana o nužnosti poduzimanja odgovarajućih preventivnih mjera prilikom korištenja pirotehničkih sredstava te nužnosti predaje ilegalnog oružja. Na prigodnom info punktu, policijski službenici Odjela protueksplozijske zaštite predstavit će građanima dio pomagala koje koriste u svom radu, dok će policijski službenik umaške policije izložiti stare poluautomatske puške koje posjeduje u svojoj kolekciji.

Slijedeći info punkt u sklopu akcije ''Mir i dobro'' održat će se 19. prosinca 2012. godine (srijeda) na sajmu u Labinu te će se i ovdje građane senzibilizirati na opasnosti koje prijete njima i njihovim bližnjima od pirotehničkih sredstava i ilegalnog oružja.



Stranica