"Mir i dobro" na sajmu u Labinu

Foto: PU istarska 

Kao što je najavljeno, u povodu obilježavanja akcije „Mir i dobro“ jučer 19. prosinca od 10 do 12 sati je na sajmu u Labinu održan info punkt.

Na info punktu brojni prolaznici mogli su dobiti savjete o samozaštitnom ponašanju kod uporabe pirotehničkih sredstava, odredbama o dragovoljnoj predaji oružja i streljiva bez sankcija, a svima je upućen apel  da predstojeće božićne i novogodišnje blagdane provedu mirno i dostojanstveno bez nepotrebne uporabe pirotehničkih sredstava i opasnog oružja i streljiva.

Policijskim službenicima PP Labin, Protueksplozijskog odjela i Odjela prevencije na info punktu pridružili su se i Miljenko Hrvatin, lovočuvar Lovačkog društva Kamenjarka Labin  te predstavnici braniteljskih udruga s područja Labina Ante Augustinović i Mirko Marković. Ovim putem građani su dodatno senzibilizirani na probleme držanja i korištenja ilegalnog oružja i streljiva, budući da i osobe koje su aktivno koristile oružje i streljivo ili ga još uvijek koriste, ne podržavaju da se ono koristi ili drži protuzakonito.

Na info punktu su u vrlo kratkom vremenu podijeljeni svi letci koji upozoravaju na navedenu problematiku, dok su okupljena djeca dobila i kraće edukativno predavanje o opasnostima minsko-eksplozivnih sredstava od strane predstavnika braniteljskih udruga.



Stranica