Stanje sigurnosti u prometu tijekom blagdana

Tijekom božićnih blagdana, odnosno od 24. do 26. prosinca 2012. godine evidentirano je 12 prometnih nesreća – sve s materijalnom štetom. Najviše prometnih nesreća evidentirano je na Badnjak, kada se dogodilo deset nesreća.

Foto: Ilustracija

Tijekom božićnih blagdana, odnosno od 24. do 26. prosinca 2012. godine evidentirano je 12 prometnih nesreća – sve s materijalnom štetom. Najviše prometnih nesreća evidentirano je na Badnjak, kada se dogodilo deset nesreća. Najčešće greške bile su radnje vozilom u prometu (četiri nesreće), dok je alkohol evidentiran u dvije prometne nesreće.

Od događaja u prometu, izdvajamo slijedeći:

U ponedjeljak, 24. prosinca oko 8 sati u mjestu Kremenje, u  kontroli i nadzoru prometa zatečen je 46-godišnji vozač iz Brtonigle, koji je upravljao osobnim vozilom Renault, pulskih registracijskih oznaka. Tom prilikom je utvrđeno da vozač upravlja vozilom u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Muškarac je uhićen te je doveden na Prekršajni sud u Umagu, gdje je proglašen krivim, a izrečena mu je kazna zatvora od 8 dana, uz primjenu uvjetne osude izvršenja na 6 mjeseci.



Stranica