Započela radionica ''Jačanje kapaciteta MUP-a za prevenciju kriminaliteta''

Foto: Ilustracija

Danas je u Puli, u sklopu EU IPA 2008 Twinning light projekta ''Jačanje kapaciteta MUP-a za prevenciju kriminaliteta'',  započela dvodnevna radionica za policijske službenike Policijske uprave istarske i Policijske uprave primorsko-goranske.

Radi se o četvrtoj regionalnoj radionici, koja se provodi s ciljem jačanja razine prevencije kriminaliteta u Republici Hrvatskoj,  a Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske navedene radionice provodi u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova njemačke savezne pokrajine Baden-Württemberg. Svrha radionica, odnosno cjelokupnog projekta, je dakle jačanje kapaciteta hrvatske policije u području prevencije kriminaliteta kroz izradu priručnika za postupanje po prevenciji kriminaliteta, izradu edukacijskih programa za policijske službenike, pripremu prijedloga curriculuma prevencije kriminaliteta za Policijsku akademiju te provedbu aktivnosti ciljanih edukacija.

Uz predstavnike Službe prevencije Ravnateljstva policije, radionicu provode i dvojica stručnjaka njemačke policije, g. Alexander Röchling i g. Josef Bronner, a njih je jutros primio i načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar, koji im je ukratko predstavio preventivne aktivnosti koje se provode na području Istarske županije. Nakon uvodnog prijema kod načelnika uprave, predavači su započeli s radionicom, na kojoj sudjeluju policijski službenici na nadzor i planiranje prevencije, policijski službenici kriminalističke policije te kontakt policajci, odnosno oni policijski službenici koji se kroz svoja postupanja bave prevencijom protupravnih ponašanja.



Stranica