Ozlijeđeni prilikom biciklističke utrke

Proteklog vikenda, odnosno od 15. do 17. ožujka, na istarskim prometnicama održala se tradicionalna međunarodna biciklistička utrka pod nazivom ''Istarsko proljeće'', na kojoj je sudjelovalo oko 200 biciklista.

Foto: Ilustracija

Proteklog vikenda, odnosno od 15. do 17. ožujka, na istarskim prometnicama održala se tradicionalna međunarodna biciklistička utrka pod nazivom  ''Istarsko proljeće'', na kojoj je sudjelovalo oko 200 biciklista.

Tijekom natjecanja zabilježena su tri događaja iz domene rada policije. Prvi se dogodio u petak oko 13,30 sati, kada je 20-godišnji sudionik utrke iz Norveške, na kolniku županijske ceste Vodnjan – Juršići, izvan naselja Vodnjana, udario u osobni automobil Ford Fiesta, pulskih registracijskih oznaka, koji se nalazio zaustavljan uz rub kolnika, a za čijim je upravljačem bio 40-godišnjak s područja Marčane. Od siline udara, 20-godišnji biciklist je pao na kolnik i lakše se ozlijedio.

Sličan događaj zbio se i u subotu oko 13,30, kada su se trojica biciklista kretala državnom cestom iz smjera Vozilići prema tunelu Učka te su u blizini raskrižja sa Šušnjevicu udarili u osobni automobil Peugeot 106, pulskih registracijskih oznaka. Vozilo je također bio zaustavljeno, i to na travnatoj površini van kolnika, a za upravljačem se nalazio 42-godišnjak iz Vineža. Biciklisti su se udaljili prije dolaska policijskih službenika, a provedenim izvidima utvrđeno je da se radi o 23-godišnjem državljaninu Slovenije i 23-godišnjem državljaninu Austrije, dok identitet trećeg biciklista zasad nije utvrđen. Prilikom udara u vozilo, austrijski biciklist zadobio je nekvalificirane ozlijede te je pomoć potražio u OB Pula.

Posljednji događaj zabilježen je u subotu oko 14,50 sati na županijskoj cesti, kada se 19-godišnji državljanin Norveške kretao iz smjera Svih Svetih prema Buzetu te je izlaskom iz oštrog zavoja, izgubio kontrolu nad biciklom i pao na kolnik. Norvežanin je prilikom pada ozlijeđen te je prevezen u KBC Sušak, a težina njegovih ozljeda zasad nije poznata.



Stranica