Odigrana nogometna utakmica: prijavljeno deset navijača

U subotu je od 18 do 20 sati na stadionu ''Aldo Drosina'' u Puli odigrana nogometna utakmica I. HNL između NK ''Istra 1961'' i GNK "Dinamo''. Utakmicu je pratilo oko 4 500 posjetitelja, od čega oko 500 pripadnika navijačke skupine ''BBB'' i oko 400 pripadnika navijačke skupine ''Demoni''.

Foto: Ilustracija

U subotu je od 18 do 20 sati na stadionu ''Aldo Drosina'' u Puli odigrana  nogometna utakmica  I. HNL između NK ''Istra 1961'' i GNK "Dinamo''. Utakmicu je pratilo oko 4 500 posjetitelja, od čega oko 500 pripadnika navijačke skupine ''BBB''  i oko 400 pripadnika navijačke skupine ''Demoni''.

Prije nogometne utakmice, oko 14 sati na Trgu na mostu, zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, odnosno tučnjava većeg broja pripadnika obje navijačke skupine. Navijači su se razbježali kada su uočili policijske službenike, no provedenim izvidima utvrđeno je da su u tučnjavi sudjelovali 25-godišnjak, 22-godišnjak i jedan maloljetnik iz Zagreba te 27-godišnjak iz Pule. Oni su zadržani do završetka nogometne utakmice, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv njih se podnosi optužni prijedlog. Budući je u tučnjavi sudjelovalo još navijača, policijski službenici nastavljaju poduzimati radnje u cilju pronalaska ostalih počinitelja.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, policijski službenici postupali su prema šest osoba. Četvorica navijača preventivno su zadržani zbog pokušaja ulaska na stadion u alkoholiziranom stanju, i to 33-godišnji pripadnik ''Demona'' iz Kavrana (0,76 g/kg alkohola) te trojica pripadnika 'BBB'': 34-godišnjak iz Koprivnice (1,49 g/kg alkohola), 31-godišnjak iz Zagreba (1,82 g/kg alkohola) i 36-godišnjak iz mjesta Koprivnički Bregi (odbio alkotest). Osim njih, preventivno je zadržan još jedan pripadnik ''BBB'', 23-godišnjak sa Svetog Martina na Muri, koji je pokušao ući na stadion maskiran i s pirotehničkim sredstvima. Posljednje postupanje policije bilo je prema 24-godišnjem ''Demonu'' iz Pule, koji je bacao pirotehnička sredstva u zoni stadiona, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je bio i pod utjecajem alkohola od 2,00 g/kg.

Svi zadržani navijači pušteni su nakon nogometne utakmice, osim 24-godišnjaka iz Pule, koji je pušten nakon otriježnjenja te se protiv njih podnose optuži prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu.



Stranica