Nadzor korištenja auto sjedalice

Labinska policija nastavila je s provođenjem preventivnih aktivnosti pa je tako jučer od 7 do 10 sati provedena preventivno edukativna akcija ''Nadzor korištenja auto sjedalica''.

Foto: Ilustracija

Labinska policija nastavila je s provođenjem preventivnih aktivnosti pa je tako jučer od 7 do 10 sati provedena preventivno edukativna akcija ''Nadzor korištenja auto sjedalica''.       

Akcija se provodila ispred dječjih vrtića Pjerina Verbanac u Labinu (centralni vrtić), ispred jaslica, kao i ispred dječjeg vrtića Glorija u Labinu. Cilj i svrha akcije bilo je utvrditi kršenje prometnih propisa nepropisnog prijevoza djece u vozilima, korištenje sigurnosne auto sjedalice ili posebnog postolja za prijevoz djeteta, korištenje sigurnosnog pojasa, kao i poduzimanje edukativno-preventivnih mjera prema svim vozačima koji na nepropisan način prevoze djecu.

U akciji je kontrolirano 18 vozila te tom prilikom nije utvrđeno kršenje prometnih propisa vezanih za prijevoz djece u vozilima, odnosno utvrđeno je da su svi vozači na ispravan način prevozili djecu, a svima je podijeljen i edukativni letak ''Auto sjedalica za sigurno dijete''.

Ista akcija prvi je put provedena u rujnu 2010. godine te je tada utvrđeno da vrlo mali broj vozača na ispravan način prevozi djecu (tek oko  26%) , da mnogi nemaju auto sjedalicu ili imaju, ali dijete nije smješteno u sjedalicu, već se nalazi na zadnjem sjedalu, nevezano, sjedi na prednjem sjedištu ili između prednjih sjedala ''prati vožnju''.

Policijski službenici Policijske postaje Labin redovito provode preventivno-edukativne aktivnosti vezane na sudjelovanje djece, kao najmlađih i najranjivijih sudionika u prometu, a rezultati jučerašnje akcije pokazuju da su ovakve preventivne aktivnosti podigle svijest građana-vozača, odnosno utjecale na podizanje prometne kulture i zaštite najmlađih sudionika u prometu. 



Stranica