Preventiva se „uči" od malena

Foto: PU istarska  

U sklopu akcije "Poštujte naše znakove" koja se već tradicionalno provodi prema  Nacionalnom  programu sigurnosti prometa na cestama,  policijski službenici za prometnu preventivu  su danas, 8. svibnja 2013. godine  u krugu Postaje prometne policije Pula ugostili djecu iz pulskog Dječjeg Vrtića „Šiljo“. 

Prometnu edukaciju, kojoj je bilo nazočno dvadesetak mališana proveli su Dubravko Šlibar,  pomoćnik načelnika za preventivu u cestovnom prometu i Darijo Nikl, policijski službenik za preventivu.

U prvom dijelu edukacije, prikazan je zabavan i edukativan film ''Poštujte naše znakove'', a kroz koji  djeca na njima razumljiv način uče prometne znakove i pravila ponašanja u prometu. Drugi dio edukacije održan je u dvorištu Postaje prometne policije Pula, gdje su djeci, uz njihovo aktivno sudjelovanje i korištenje obilježenog pješačkog prijelaza i semafora.

Na upite okupljenih novinara mališani se nisu dali  zbuniti, već su  točno odgovarali što znači koja boja na semaforu, ali i niz drugih pojedinosti o ponašanju o prometu.

Ugodno druženje završilo je razgledanjem policijskog motora i vozila, u kojima su mališane dočekali slatkiši iznenađenja, koje u šali nazivaju „policijskim bombonima“.



Stranica