Riješena serija provala na Kamenjaku

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da je 30-godišnjakinja iz Pule počinila sedam kaznenih djela teških krađa.

Foto: Ilustracija 

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da je 30-godišnjakinja iz Pule počinila sedam kaznenih djela teških krađa.

Ženu se sumnjiči da je od 12. do 24. svibnja,  na Kamenjaku u Premanturi, provaljivala u automobile stranih registracijskih oznaka, čime je strane državljane oštetila za nekoliko desetaka tisuća kuna. Prvu provalu počinila je 12. svibnja u popodnevnim satima, kada je razbila staklo i iz VW Pola, austrijskih nacionalnih oznaka, u vlasništvu 49-godišnjeg državljanina Austrije, otuđila navigacijski uređaj, naočale i dokumente. Nakon toga je 14. svibnja na isti način provalila u Ford Focus, slovačkih registracijskih oznaka i 28-godišnjem državljaninu Slovačke otuđila navigacijski sustav, mobitel i novčanik. Već slijedećeg dana, žena je provalila u dva automobila, i to u dva VW Golfa, austrijskih i njemačkih registracijskih oznaka. Od 56-godišnjeg Austrijanca otuđila je novčanik s dokumentima i novcem, a od 43-godišnjeg državljanina Njemačke torbu s ručnicima. Nakon nekoliko dana, žena je ponovno nastavila s provalama u automobile pa je tako 23. svibnja prvo razbila staklo na VW Touranu, njemačkih registracijskih oznaka i 42-godišnjem Nijemcu otuđila torbicu, a potom je provalila u Nissan Patrol i 55-godišnjem državljaninu Njemačke otuđila navigacijski sustav, fotoaparat, mobitel i novčanik. Posljednju tešku krađu 30-godišnjakinja je počinila 24. svibnja, kada je provalila u VW Pasat, njemačkih registracijskih oznaka, iz kojeg je 44-godišnjem državljaninu Njemačke otuđila torbu s odjećom, kablove i MP3 player.

Protiv 30-godišnjakinje se podnosi prijava u redovnom postupku.



Stranica