Pronađena ručna bomba

Labinska je policija jučer oko 11,30 sati zaprimila dojavu građanina da je u grmlju ispred kuće u Ulici Marcilnica u Labinu pronašao bombu.

Foto: Ilustracija

Labinska je policija jučer oko 11,30 sati zaprimila dojavu građanina da je u grmlju ispred kuće u Ulici Marcilnica u Labinu pronašao bombu.

O događaju su odmah obaviješteni djelatnici Protueksplozijskog odjela PU istarske, koji su pregledali mjesto događaja i utvrdili da se radi o ručnoj bombi M52 te su je izuzeli radi uništenja.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju. Također podsjećamo građane, koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija mogu anonimno predati policiji i na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim.  Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, dužni su posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje predaju takvo oružje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policijuna broj 192 ili 0800 8892  te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje. 



Stranica