Prijavljen za tri provale u jednoj noći

Foto: Ilustracija

Rovinjska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnove sumnje da je 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine počinio kazneno djelo razbojnička krađa i dva kaznena djela teške krađe.

Mladića se sumnjiči da je, zajedno s još jednom osobom, 20. svibnja u noćnim satima, provalio u ugostiteljski objekt na Trgu Marka Zelka u Kanfanaru i da je pritom ozlijedio vlasnika objekta i njegovu suprugu. Naime, 61-godišnjak i 57-godišnjakinja su tijekom noći začuli buku te su se spustili do ugostiteljskog objekta, koji se nalazi u sklopu obiteljske kuće. U objektu su zatekli dvojicu nepoznatih muškaraca, koji su ih fizički napali i pobjegli s novcem, koji su otuđili iz kase.

Osim za razbojničku krađu, mladić je osumnjičen da je te iste noći provalio u još dva ugostiteljska objekta u Ulici 9. rujna u Žminju. Iz jednog je otuđio plazmu, cigarete, novac i suhomesnate proizvode, čime je 52-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna, dok je iz drugog objekta otuđio cigarete, novac i alkoholna pića te je time 36-godišnju vlasnicu oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Radi sumnje da je počinio navedena kaznena djela, protiv mladića se podnosi prijava u redovnom postupku, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje.



Stranica