Teška prometna nesreća u Rapcu

U prometnoj nesreći, koja se jučer oko 10.20 sati dogodila u Rapcu, lakše su ozlijeđene tri osobe, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se jučer oko 10.20 sati dogodila u Rapcu, lakše su ozlijeđene tri osobe, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Nesreća se dogodila kada je 77-godišnji državljanin Njemačke upravljao automobilom  BMW 3, njemačkih nacionalnih oznaka, nerazvrstanom cestom iz smjera Gornjeg Rapca prema raskrižju s Ulicom Slobode. Prije raskrižja, vozač je zbog zasad neutvrđenih razloga, udario prednjim dijelom automobila u stražnju stranu mopeda Peugeot Speedfight, pulskih registracijskih oznaka, kojim je ispred njega upravljao 36-godišnjak iz Rapca. Od siline udarca, 36-godišnjak je pao na kolnik, a moped se zapalio.

Nakon sudara s mopedom, BMW je prošao kroz raskrižje te je ušao u jednosmjernu ulicu, gdje je udario u stup rampe i samu rampu, a potom i u automobil Mercedes 220, čeških nacionalnih oznaka, kojim je upravljala 38-godišnja državljanka Češke, a koja je čekala da se rampa podigne kako bi se mogla uključiti u promet. Nakon sudara dvaju vozila, Mercedes se zarotirao i udario u parkirani Peugeot 308, talijanskih registracijskih oznaka, u vlasništvu 37-godišnjeg državljanina Italije.

Osim navedenih vozila, u nesreći je oštećen i parkirani Peugeot 307, pulskih registracijskih oznaka, u vlasništvu 34-godišnjaka iz Nedešćine, obzirom su prilikom udara BMW-a u rampu, dijelovi rampe oštetili i taj automobil.

Zbog zadobivenih ozljeda, sudionici događaja prevezeni su u pulsku Opću bolnicu, gdje je utvrđeno da je vozač mopeda teško ozlijeđen, a da su vozač BMW-a i njegova suvozačica te vozačica Mercedesa lakše ozlijeđeni.

Po utvrđivanju svih okolnosti događaja, u dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvo, podnijet će se odgovarajuća pismena.



Stranica