Počinili dva kaznena djela

Porečka je policija dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom 24-godišnjaka iz Vodnjana i Siska utvrdila osnove sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo teške krađe, a da je 24-godišnjak iz Siska sam počinio još jedno kazneno djelo teške krađe.

Foto: Ilustracija 

Porečka je policija dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom 24-godišnjaka iz Vodnjana i Siska utvrdila osnove sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo teške krađe, a da je 24-godišnjak iz Siska sam  počinio još jedno kazneno djelo teške krađe.

Mladiće se sumnjiči da su u razdoblju od 20. lipnja do 6. srpnja iz zatvorenog kruga vodospreme u Višnjanu otuđili više komada lijevanog željeza oštetivši pravnu osobu iz Višnjana za nekoliko desetaka tisuća kuna. Također, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 24-godišnjak iz Siska u razdoblju od 1. do 25. svibnja u Karojbi isjekao žičanu ogradu u krugu trafostanice i  potom otuđio 700 metara pletene žice oštetivši pravnu osobu iz Pazina za više tisuća kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv prvoosumnjičenog  je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava redovnim putem, dok je drugoosumnjičeni u jutarnjim satima 13. srpnja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Stranica