Dovršeno kriminalističko istraživanje pokušaja ubojstva

Foto: Ilustracija  

Umaška je policija dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 22- godišnjim slovenskim državljaninom utvrdila osnove sumnje da je  počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju, a da  su dvojica slovenskih državljana u dobi od 22 godine počinili kazneno djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 26. srpnja oko 6 sati u Ljubljanskoj ulici u Umagu kod noćnog bara, 22-godišnji slovenski državljanin upravljajući automobilom Audi, slovenskih nacionalnih oznaka prvo namjerno vozilom udario u 22-godišnjeg slovenskog državljanina,  pri čemu je mladić pao na tlo. Nakon toga  nastavio je kretanje automobilom u smjeru 21-godišnjeg slovenskog državljanina kojega je okrznuo u predjelu potkoljenice,  lakše ga ozlijedivši. 22-godišnjak je potom nastavio se kretati Audijem te pregazio nogu 22-godišnjaka kojeg je prvog udario. Ozlijeđenim mladićima pružena je pomoć u OB Pula gdje je 22-godišnjak zadržan zbog zadobivenih teških ozljeda.

Također, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su dvojica 22-godišnjih slovenskih državljana pomogli prvoosumnjičenom u počinjenju kaznenog djela na način da su nakon što je počinio kazneno djnavlakom prekrili automobil audi i skinuli registracijske pločice u namjeri da sakriju i unište tragove izvršenja kaznenog djela.

Po okončanju kriminalističkog istraživanja trojica osumnjičenih su u večernjim satima 27. srpnja  privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. 

Zahvaljujemo građanima na suradnji i na danim obavijestima koje su pomogle policiji u pronalasku počinitelja.



Stranica