Riješena serija razbojništava u Puli

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da je 35-godišnjak s područja Medulina počinio pet kaznenih djela razbojništva, od čega jedno u pokušaju.

Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da je 35-godišnjak s područja Medulina počinio pet kaznenih djela razbojništva, od čega jedno u pokušaju.

Muškarca se sumnjiči da je od 10. do 30. srpnja, iz trgovina na području Pule, uz prijetnju hladnim oružjem, od djelatnica otuđivao novac i cigarete, čime je pravne osobe oštetio za više tisuća kuna. Prvo razbojništvo počinio je 10. srpnja u večernjim satima, kada je maskiran ušao u trgovinu u Zagrebačkoj ulici i uz prijetnju nožem, od 52-godišnje djelatnice otuđio novac i cigarete. Slijedeće razbojništvo dogodilo se 25. srpnja u poslijepodnevnim satima u trgovini  u Ulici Bruna Kosa. Osumnjičeni je i ovom prilikom bio maskiran te je, uz prijetnju nožem, od 46-godišnje djelatnice otuđio novac i cigarete. Već idućeg dana uslijedilo je novo razbojništvo, i to u trgovini u Gajevoj ulici u Puli, gdje je muškarac, uz prijetnju nožem, od 20-godišnje djelatnice otuđio novac, a potom je 29. srpnja njegova meta ponovno bila trgovina u Zagrebačkoj ulici. Tamo je muškarac od 52-godišnje djelatnice, uz prijetnju nožem, otuđio novac i cigarete, a i u ovom je slučaju, kao i u prethodnima, bio maskiran.

Uz navedena kaznena djela, 35-godišnjak je osumnjičen i za jedan pokušaj razbojništva. Naime, 30. srpnja u večernjim satima, ušao je u trgovinu u Schalierovoj ulici te je, uz prijetnju alata nalik na škare, zatražio novac od 45-godišnje djelatnice. Budući je žena u tom trenutku u ruci držala nož, usmjerila ga je prema osumnjičenom, a on je prema njoj zamahnuo alatom koji je držao u ruci, a potom se udaljio iz trgovine, bez da je išta otuđio.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 35-godišnjak je 2. kolovoza tijekom noći priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

 

Veća fotografija noža 1

Veća fotografija noža 2



Stranica