Na prijevaru ušle u stan

Pulska policija traga za dvije ženske osobe koje su 2. kolovoza 2013. oko 12,30 sati, u Puli, Splitska 7, lažno se predstavivši na prijevaru ušle u stan 86-godišnje Puljanke te počinile krađu. 

 Foto:Ilustracija

Pulska policija traga za dvije ženske osobe koje su 2. kolovoza 2013. oko 12,30 sati u Splitskoj ulici u Puli, lažno se predstavivši, na prijevaru ušle u stan 86-godišnje Puljanke te počinile krađu.

Prema izjavi oštećene, žene su se predstavile kao volonterke jedne udruge, koje su je posjetile kako bi joj počistile stan i izmasirale ju. Dok je jedna od žena masirala oštećenu druga je pregledavala prostorije u stanu. Prije odlaska tražile su od 86- godišnjakinje da im usitni novac što ista nije učinila. Naknadnim pregledom stana 86- godišnjakinja je utvrdila da su joj žene otuđile tlakomjer vrijedan nekoliko stotina kuna.

Policijska uprava istarska upozorava građane, a naročito one starije dobi da budu oprezni kako bi izbjegli moguće prijevare.

Ukoliko vam se na kućnom pragu pojave nepoznate osobe koje se predstavljaju kao djelatnici raznih institucija ili udruga, tražeći da ih pustite u stan zatražite od njih da Vam daju osobni dokument na uvid ili pozovite člana obitelji ili susjeda kako bi provjerili koga puštate u stan. U slučaju bilo kakve sumnje u dobronamjernost osoba  ne puštajte ih u stan, već obavijestite policiju na broj 192.



Stranica