Riješena serija provala po Istri

Policijski službenici bujske, umaške, porečke i pazinske policije dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili osnove sumnje da je 31-godišnjak s područja Kaštelir – Labinci počinio 27 kaznenih djela, od čega 26 teških krađa i jednu krađu. 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici bujske, umaške, porečke i pazinske policije dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili osnove sumnje da je 31-godišnjak s područja Kaštelir – Labinci počinio 27 kaznenih djela, od čega 26 teških krađa i jednu krađu.

Muškarca se sumnjiči da je od rujna do studenog prošle godine, na području Policijske postaje Buje počinio 14 teških krađa, na području Policijske postaje Umag deset teških krađa, na području Policijske postaje Poreč dvije teške krađe i na području Policijske postaja Pazin jednu krađu.

Na bujskom području, odnosno u mjestima na području Grožnjana i Oprtlja, 31-godišnjak je provalio u deset kuća za odmor, u dvije obiteljske kuće, u jedan lovački dom i u jednu baraku, a njegove mete bili su uglavnom objekti, koji su se nalazili na osami ili u kojima nije nitko boravio. Muškarac je u objekte ulazio nasilno, odnosno provaljivao bi ili vrata ili prozor, a u većem broju slučajeva ispreturao je stvari i napustio objekt, bez da je išta otuđio. Iz nekoliko kuća otuđio je predmete manje vrijednosti, poput hrane i odjeće, dok je iz jedne kuće otuđio i prijenosno računalo. Sveukupno je na taj način oštetio osam stranih državljana, šest hrvatskih državljana i dvije pravne osobe za više tisuća kuna.

Na umaškom području, osumnjičeni je imao isti modus operandi pa je tako u mjestima na području Novigrada i Brtonigle provalio u sedam kuća za odmor, u dvije barake i kontejner. Iz šest objekata nije otuđio ništa, dok je iz preostalih otišao s hranom, biciklom, prijenosnim hladnjakom i zračnim madracem. Time je sedam stranih državljana i tri hrvatska državljana ukupno oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Dvije provale na području Policijske postaje Poreč, 31-godišnjak je počinio početkom listopada prošle godine na području Kaštelira. Tamo je provalio u jednu obiteljsku kuću, iz koje je otuđio hranu i u jednu vikend kuću, iz koje je otuđio hranu, odjeću i posteljinu. Time je dvojicu hrvatskih državljana oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Posljednje kazneno djelo za koje ga se tereti je krađa, koju je muškarac počinio u listopadu kod Motovuna. Tamo je s golf terena otuđio radno vozilo Opel, bez registracijskih oznaka, s montiranim nosačem stroja za skupljanje golf loptica, čime je hrvatskog državljanina oštetio za nekoliko tisuća kuna.



Stranica