Turisti educirani o sigurnosti

Foto: Ilustracija

Gosti porečkih kampova Bijela Uvala i Zelena Laguna jučer su se imali prilike upoznati s mjerama, koje mogu i sami poduzeti kako bi zaštitili svoju imovinu tijekom ljetovanja.

Naime, policijski službenici Odjela prevencije jučer su, zajedno s policijskim službenicima Policije postaje Poreč austrijskim policijskim službenikom Djurom Liberom, domaćim i stranim turistima dijelili informativne letke s kratkim savjetima za sigurnije i bezbrižnije ljetovanje. Turiste su upozorili  kako se često događa da njihovo opuštenije ponašanje tijekom odmora, iskorištavaju počinitelji, koji provaljuju ili ulaze u objekte smještaja te im otuđuju novac, dokumente, fotoaparate, mobitele i druge vrijedne predmete. Kako bi se gostima omogućilo da svoje ljetovanje u Istri provedu što ugodnije i bez negativnih uspomena, policijski službenici upoznali su ih s nekoliko jednostavnih mjera, kojima mogu povećati sigurnost svoje imovine. Savjetovali su ih da drže odvojeno dokumente, kreditne kartice i novac, da kamere, fotoaparate, nakit i druge osobne stvari nikada ne ostavljaju bez nadzora, da zaključavaju bicikle i drže ih pod nadzorom, da vode računa o svojim stvarima na plaži te da, kada ostavljaju vozilo, zaključaju sva vrata i prozore, a u samom vozilu da ne ostavljaju vrećice, torbice i druge predmete koji privlače pozornost lopova.

Uz letke Policijske uprave istarske, turistima su policijski službenici podijelili i letke ''Ljeto na hrvatskim cestama – savjetnik za sigurnu vožnju'', koji su izrađeni u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a putem kojih domaći i strani gosti mogu dobiti informacije što je ''in'', a što je ''out'' ovog ljeta na hrvatskim prometnicama.

Osim porečkih gostiju, o sigurnosnim mjerama educirani su i gosti u turističkom naselju Maslinica u Rapcu. Tamo su, naime, policijski službenici Policijske postaje Labin, 10. kolovoza u jutarnjim satima, domaćim i stranim turistima također dijelili prigodne informativne letke sa savjetima kako zaštititi imovinu i spriječiti krađe s plaže i krađe iz hotelskih soba i kamp kućica.



Stranica