Jedan prijavljen zbog droge, a dvojica za sprječavanje dokazivanja

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da je 20-godišnjak s područja Poreča počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a da su 23-godišnjak i 18-godišnjak, također s porečkog područja, počinili kazneno djelo sprječavanje dokazivanja.

Foto: Ilustracija

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnove sumnje da je 20-godišnjak s područja Poreča počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama,  a da su 23-godišnjak i 18-godišnjak, također s porečkog područja, počinili kazneno djelo sprječavanje dokazivanja.

Istraživanjem je utvrđeno da je 20-godišnjak u obiteljskoj kući na porečkom području držao vrećicu s oko 46.5 grama marihuane, a koju je čuvao radi daljnje preprodaje. Prilikom pretrage kuće, policijski službenici su 16. kolovoza pronašli i nekoliko vaza s otkinutim stabljikama indijske konoplje, ukupne težine oko 11.7 grama. Nadalje, tijekom policijskog postupanja, do kuće osumnjičenog došla su dvojica mladića te je 23-godišnjak ometao policijske službenike, dok je 18-godišnjak ušao u unutrašnjost i iz vaza otkinuo nekoliko stabljika konoplje. Mladić je potom počeo bježati s otkinutim stabljikama, no uočio ga je jedan od policijskih službenika i potrčao za njim. Policijski službenik sustigao je 18-godišnjaka te ga je uhitio, a od njega je oduzeo stabljike indijske konoplje, ukupne težine oko 19.3 grama. Protiv trojice mladića podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku.



Stranica