Odigrana nogometna utakmica

U subotu, 24. kolovoza u vremenu od 21 do 22.45 sati, na stadionu ''Aldo Drosina'' u Puli odigrana je nogometna utakmica I. HNL između NK ''Istra 1961'' i NK "Hajduk''. Utakmicu je pratilo oko sedam tisuća posjetitelja, od čega oko 900 pripadnika gostujućih i oko 300 pripadnika domaćih navijača.

Foto: Ilustracija

U subotu, 24. kolovoza u vremenu od 21 do 22.45 sati, na stadionu ''Aldo Drosina'' u Puli odigrana je nogometna utakmica  I. HNL između NK ''Istra 1961'' i NK "Hajduk''. Utakmicu je pratilo oko sedam tisuća posjetitelja, od čega oko 900 pripadnika gostujućih  i oko 300 pripadnika domaćih navijača.

Neposredno prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice, u gradu nisu zabilježena protupravna ponašanja pripadnika navijačkih skupina, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, policijski službenici postupali su prema osam osoba. Pod utjecajem alkohola, na stadionu su zatečena četiri gostujuća navijača, i to 20-godišnjak iz Splita (1.14 g/kg alkohola), 33-godišnjak iz Zagreba (2.07 g/kg alkohola) te 34-godišnjak (1.42 g/kg alkohola) i 35-godišnjak (2.25 g/kg alkohola) s područja Brodsko-posavske županije. Policijski službenici na stadionu su zatekli i trojicu domaćih navijača pod utjecajem alkohola, 26-godišnjaka iz Pule (1.18 g/kg alkohola), 36-godišnjaka iz Medulina (2.30 g/kg alkohola) i 49-godišnjaka s područja Medulina (2.49 g/kg alkohola). Osim protiv njih, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, optužni prijedlog podnijet će se i protiv 20-godišnjaka iz Pule, koji je imao obvezu javiti se u policijsku postaju za vrijeme odigravanja nogometne utakmice, a što nije učinio.

Nadalje, policijski službenici postupali su i prema 64-godišnjem Puljaninu, koji je prilikom ulaska na stadion negodovao zbog pregleda te je vrijeđao policijske službenike. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Osim navedenih postupanja, potrebno je spomenuti i da su policijski službenici, prije početka nogometne utakmice, na južnoj tribini stadiona, pronašli sakriveno više komada pirotehničkih sredstava. Djelatnici Protueksplozijskog odjela izuzeli su pirotehnička sredstva i uklonili ih s mjesta pronalaska.



Stranica