Teže ozlijeđen u prometnoj nesreći kraj Buzeta

U petak, 30. kolovoza oko 21 sat, na području Buzeta dogodila se prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđen 50-godišnjak iz Lupoglava.

Foto: Ilustracija  

U petak, 30. kolovoza oko 21  sat, na području Buzeta dogodila se prometna nesreća, u kojoj je teže ozlijeđen 50-godišnjak iz Lupoglava.

Nesreća se dogodila kada je 50-godišnjak upravljao automobilom Citroen, pulskih registracijskih oznaka kolnikom državne ceste D44, iz smjera Buzeta prema Lupoglavu. U oštrom lijevom zavoju u  mjestu Brščak, vozač nije držao svoje vozilo što bliže desnom rubu kolnika te je  prešao je na suprotnu stranu kolnika i bočnom stranom udario u bočnu stranu automobila Alfa Romeo, slovenskih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 37-godišnji slovenski državljanin. Nakon nesreće, vozač Citroena je pobjegao s mjesta nesreće, te je u Ročkom polju iz zasad neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad automobilom, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov i zapalilo.

Ozlijeđenom vozaču Citroena pružena je pomoć u KBC Sušak, gdje je zbog teških ozljeda  zadržan na liječenju. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica