Stanje sigurnosti u cestovnom prometu

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano ukupno 14 prometnih nesreća, od čega 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U nesrećama je stradalo 5 osoba, dvije su teško ozlijeđene, a 3 lakše.

Foto: Ilustracija

Vikend 13. do 15.09.2013. godine

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano ukupno 14 prometnih nesreća, od čega 5  prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i  9  prometnih nesreća s materijalnom štetom.  U nesrećama je stradalo 5 osoba, dvije su teško ozlijeđene, a 3 lakše.

 

Najčešća greška kod prometnih nesreća:

  • neuvjeravanje u izvršenje radnje – 3 prometne nesreće.

 

Ukupno je kontrolirano 510 sudionika u prometu, kojom prilikom je utvrđeno 247 prometna prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 69 prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje – 22 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 18 prekršaja,
  • vožnja „neregistriranim" motornim vozilom – 6 prekršaja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 49 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 23 prekršaja.

 

Tijekom proteklog vikenda iz prometa je isključeno 21 vozač i 9 vozila, izdvajamo: Unedjelju, 15. rujnau 02.40sati, u Puli, u Ulici 119. brigade, zaustavljen je osobni automobil marke Kia Optima, pulskih registracijskih oznaka, kojim je u zabranjenom odnosno suprotnom smjeru upravljala 18-godišnja djevojka iz Marčane. Izvršenom kontrolomprometa, utvrđeno je da jeupravljala vozilom bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 0,80 g/kg, a policijskim službenicima pokušala je dati pogrešne podatke o svom identitetu. Zbog opasnosti pod ponavljanja prekršaja, djevojkaje zadržana u prostorijama za zadržavanje PU istarske te je protiv nje podnesen Ootužni prijedlog Prekršajnom sudu u Puli.



Stranica