Zapljene droge u Rovinju

Foto: Ilustracija

Rovinjska je tijekom trajanja festivala na području Rovinja, odnosno od 09. do 15. rujna,  poduzimala brojne aktivnosti u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga.

Policijski službenici su u navedenom razdoblju ostvarili 60 zapljena različitih vrsta opojnih droga, a oduzete su slijedeće količine i vrste droga: 31.1 grama marihuane, 2.9 grama hašiša, 65  tableta ecstasy, 38.4 grama amfetamina/metamfetamina, 96.6 grama ketamina, 0.4 grama kokaina, 4 grama heroina, 10 mililitara GHB-a i 2 tablete methadona.

Navedena droga oduzeta je od 58 osoba, i to od 39 državljana Velike Britanije, 7 hrvatskih državljana, 4 državljana Irske, 3 državljana Njemačke,  1 državljanina Švicarske, 1 državljanina Mađarske, 1 državljanina Francuske, 1 državljanina Izraela i 1 državljanina Australije.

Od 58 osoba koje su zatečene s opojnom drogom, za njih 54  utvrđeno je da su počinili prekršaje iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga te su im sukladno zakonu, izdani prekršajni nalozi, dok je za 4 osobe utvrđena sumnja da su počinile kazneno djelo  neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a radi se o dvoje hrvatskih državljana (19, 27) i dvoje britanskih državljana (20,27). Oni su zatečeni u posjedu određenih količina droge koju su namjeravali neovlašteno prodati. Od njih je ukupno oduzeto: 8.1 grama marihuane, 22 tablete ecstasy, 8.9 grama amfetamina, 65.5 grama ketamina, 3.4 grama heroina i 10 mililitara GHB-a. Sve četiri osobe privedene su u pritvorsku jedinicu PU Istarske, nakon čega su predani u nadležnost državnog odvjetnika na daljnje postupanje.  



Stranica