Prevarena starija žena

Policija traga za dvojicom počinitelja, koje se sumnjiči da su prevarili 83-godišnju ženu iz Pule za nekoliko tisuća kuna.

Foto: Ilustracija

Policija traga za dvojicom počinitelja, koje se sumnjiči da su prevarili 83-godišnju ženu iz Pule za nekoliko tisuća kuna.

Naime, 17. rujna u poslijepodnevnim satima, dvojica muškaraca došla su u stan u Mutilskoj ulici te su se 83-godišnjoj ženi predstavili kao djelatnici pravne osobe koja obavlja besplatne terapije. Nakon što su je pregledali nepoznatim uređajem, jedan od muškaraca joj je uzeo bankovnu karticu i predao je drugom muškarcu, koji ju je provukao kroz određeni uređaj, a potom vratio. Slijedećeg dana žena je primijetila da joj s bankovnog računa nedostaje nekoliko tisuća kuna te je događaj prijavila policiji.

Budući su slučajevi iskorištavanja starijih i nemoćnih osoba učestali, Policijska uprava istarska upozorava građane da ne puštaju u svoje domove nepoznate osobe, bez da se prethodno uvjere o kome se radi. Ukoliko vam se osoba predstavi kao službena osoba (policijski službenik, porezni inspektor, poštar i slično) ili kao djelatnik neke tvrtke, zatražite ga službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice. Vjerodostojnost posjetitelja možete provjeriti i bez otvaranja vrata, kroz ''špijunku'' ili korištenjem sigurnosnog lanca. Često se može desiti da će nepoznate osobe biti uporne u ulasku u vaš dom, pod izlikom prodaje raznih predmeta po povoljnim cijenama (npr. uređaja za masažu, knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja i sličnog)  ili pod izlikom bolesti ili traženja milostinje, stoga upozoravamo građane da ne nasjedaju na takve pokušaje jer se time izlažu riziku. Ako i unatoč vašim odbijanjima, nepoznata osoba i dalje uporno pokušava ući u vaš dom, zamolite pomoć susjeda i odmah o događaju obavijestite policiju na broj 192.



Stranica