Održana ''Klincijada'' u Labinu

Foto: PU istarska

U sklopu brojnih preventivnih aktivnosti, koje policijski službenici provode u cilju povećanja sigurnosti u cestovnom prometu, pogotovo sigurnosti djece, jučer je u Labinu održana biciklistička utrka ''Klincijada''.

Biciklističku utrku za najmlađe organizirali su Grad Labin i BBK Labin, povodom obilježavanja Europskog tjedna kretanja 2013. pa su tako mališani iz dječjeg vrtića ''Pjerina Verbanac'' iz Labina jučer imali prilike izvježbati svoje biciklističke vještine. Za sigurnost djece tijekom utrke, pobrinuli su se policijski službenici labinske policije te policijski službenici biciklističke ophodnje Policijske postaje Umag.

Da podsjetimo, u srpnju ove godine gradovi Umag i Novigrad donirali su tri bicikla Policijskoj postaji Umag te su tako prvi u Istarskoj županiji podržali inicijativu policije za formiranjem biciklističkih ophodnji. Takve ophodnje pokazale su se kroz iskustva u drugim policijskim upravama kao vrlo učinkovite i efikasne prilikom obavljanja svakodnevnih policijskih poslova. Policijski službenici bicikle koriste za ophodnje, kontrolu i regulaciju prometa, a njihova prednost je prije svega u pokretljivosti jer, za razliku od automobilskih ophodnji, policajci na biciklima mogu  patrolirati i intervenirati na mjestima, na kojima je vozilima otežan pristup. Osim što biciklističke ophodnje doprinose većoj prisutnosti policijskih službenika na terenu i omogućuju neposredniji kontakt s građanima, one su ujedno i jeftinije te ekološki prihvatljivije od automobilskih ophodnji. Uz svakodnevne zadaće koje obavljaju na području Policijske postaje Umag, policijski službenici rado se odazivaju i na sudjelovanje u preventivnim akcijama pa su tako jučer dvojica policajaca na biciklima brinula i o sigurnosti mališana na labinskoj ''Klincijadi''.



Stranica