Obilježavanje Dana policije

Istarska će policija i ove godine na prigodan način obilježiti Dan policije i njezina zaštitnika, Sv. Mihovila pa će se tako u petak, 27. rujna od 10 do 13 sati, na Narodnom trgu (tržnica) u Puli i na Riječkom gatu, održati Dan otvorenih vrata.

Foto: Ilustracija

Istarska će policija i ove godine na prigodan način obilježiti Dan policije i njezina zaštitnika, Sv. Mihaela pa će se tako u petak, 27. rujna od 10 do 13 sati, na Narodnom trgu (tržnica) u Puli i na Riječkom gatu, održati Dan otvorenih vrata. Građanima će se putem info-punktova prezentirati rad prometne, interventne i pomorske policije, a posjetitelji će moći saznati i kako zaštiti svoju imovinu. Predviđen je i poseban program za najmlađe, uz neizbježno zajedničko fotografiranje.

Program obilježavanja Dana policije započeo je već danas, akcijom dobrovoljnog darivanja krvi, kojoj se odazvalo četrdesetak djelatnika Policijske uprave istarske te postavljanjem izložbe preventivne akcije ''Poštujte naše znakove'' u holu zgrade policijske uprave. Program obilježavanja Dana policije nastavit će se slijedećim redom:   

 

24. do 26. rujna 2013. godine

  • sportska natjecanja u trčanju, tenisu, odbojci na pijesku i streljaštvu

 

26. rujna 2013. godine

  • polaganje cvijeća i paljenje svijeća na grobovima poginulih policajaca

 

27. rujna 2013. godine

  • 09,00 sati polaganje vijenca kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Puli i spomenika Hrvatskim braniteljima u Parku Franje Josipa,
  • 10,00 sati Sveta misa povodom blagdana Sv. Mihovila, zaštitnika hrvatske policije i Dana policije u katedrali Uznesenja Marijina u Puli,
  • 10,00 – 13,00 sati Dan otvorenih vrata Policijske uprave istarske na Narodnom trgu u Puli i na Riječkom gatu,
  • 12,00 sati prijem kod župana Istarske županije
  • 19,00 sati svečana akademija u Domu hrvatskih branitelja

 

29. rujna 2013. godine

  • 11,00 sati Sveta misa u crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani.

 

Pozivamo građane da nam se u što većem broju pridruže na Danu otvorenih vrata kako bi zajedno proslavili Dan policije i blagdan Sv. Mihovila!



Stranica