Prometna nesreća kod mjesta Bašići

Jutros oko 8,10 sati na cesti Baderna-Pazin, u blizini mjesta Bašići, dogodila se prometna nesreća, u kojoj su dvije osobe ozlijeđene.

Foto: Ilustracija

Jutros oko 8,10 sati na cesti Baderna-Pazin, u blizini mjesta Bašići, dogodila se prometna nesreća, u kojoj su dvije osobe ozlijeđene.   

Nesreća se dogodila kada je 44-godišnjak iz Pazina upravljao automobilom Ford Fokus, križevačkih registracijskih oznaka, iz smjera Pazina u smjeru Baderne.  Prije skretanja za mjesto Bašići , muškarac je naišao na kolonu vozila, no zbog neprilagođene brzine nije pravovremeno uspio smanjiti brzinu kretanja i zaustaviti svoje vozilo, već je izgubio nadzor, prešao na lijevu prometnu traku, a potom i sletio van kolnika. Prilikom slijetanja, vozilo je udarilo  u zaštitnu metalnu ogradu te se odbilo u osobni automobil Hyundai Getz, pulskih registracijskih oznaka, kojim je iz smjera Baderne upravljao 39-godišnjak iz Poreča. Uslijed udara, Hyundai se zanio i zadnjim dijelom udario u  autobus Setra S 417, pulskih registracijskih oznaka,  kojim je upravljao 41-godišnjak iz Pazina, a koji se kao zadnji u koloni kretao iz smjera Pazina u smjeru Baderne.

U nesreći su ozlijeđeni 44-godišnji vozač Forda i 63-godišnjakinja iz Poreča, putnica iz Hyundaija te su prevezeni u OB Pula. Težina njihovih ozljeda zasad nije poznata.

Za vrijeme trajanja očevida, odnosno do 11 sati, cesta Baderna-Pazin bila je zatvorena te se promet odvijao obilazno, kroz mjesto Bašići.



Stranica